JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Seoul Semi vann patentstrid
En patentdomstol i Korea har beslutat ogiltigförklara ett av lysdiodjätten Nichias patent. Kring det patentet har Nichia och lysdiodstillverkaren Seoul Semi haft en utdragen tvist, som nu avslutats till Seoul Semis fördel.

I oktober i fjol stämde Nichia sin branschkollega Seoul Semi för intrång i ett patent företaget bedömde som centralt för lysdiodsproduktion. Som svar krävde Seoul Semi att den koreanska patentdomstolen Kipt, Korea Intellectual Property Tribunal, skulle undersöka giltigheten i patentet. Igår kom svaret - Kipt anser att patentet saknar verkshöjd och underkänner det därmed.

- Vi är ett företag som respekterar patenträtten, och vi kommer fortsätta att ärligt utvärdera värdet av alla patent som berör våra produkter. När så är nödvändigt kommer vi inte att tveka att verifiera fakta genom patenttvister, säger Seoul Semi i ett pressmeddelande.

Seoul har på tämligen få år etablerat sig som en av världens ledande lysdiodstillverkare. I Sverige samarbetar man med lysdiodsföretaget Optoga i Arboga.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)