JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 3 juni 2020 VECKA 23
I nästa vecka går årets Medicinteknikmöte av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg. På agendan står bland annat teknikutvecklingen inom mätning och övervakning samt en framtida utbildning av europeiska ingenjörer inom medicinteknik.

Den 14 till 15 oktober står Ingenjörshögskolan vid Högskolan i Borås värd för Medicinteknikdagarna på Svenska Mässan i Göteborg.

Flera internationella forskare är inbjudna till arrangemanget. På talarlistan finns bland annat den tyske professorn Joachim Nagel som ska tala om den europeiska satsningen på att homogenisera utbildningen av ingenjörer inom medicinteknik.

– Att stå som värd för Medicinteknikdagarna ser jag som en viktig markering av vår roll inom området medicinteknik, säger Nils Löfgren, projektledare för Medicinteknikdagarna samt lärare och forskare på Ingenjörshögskolan vid Högskolan i Borås, i ett pressmeddelande.

Han menar att Högskolan i Borås har en bred forskning inom området medicinsk teknik. Högskolans fokus ligger mot signalbehandling och analys av medicinska och fysiologiska signaler med en tydlig inriktning mot teknikutveckling för mätning och övervakning. Här arbetar bland annat professor Kaj Lindecrantz som leder betydande forskning inom medicinsk elektronik.

På Textilhögskolan i Borås finns dessutom projekt, döpta till Smart Textiles, som bland annat handlar om textilier som registrerar temperatur och andning (se länk).

Medicinteknikdagarna är en årlig mötesplats som arrangeras av Svensk förening för Medicinsk Teknik och Fysik, MTF. I år gör man det tillsammans med Högskolan i Borås, Stiftelsen för strategisk forskning SSF, Vinnova och Vetenskapsrådet. Konferensen brukar locka mellan 400 och 500 deltagare.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)