JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Kistabaserade Replisaurus, som utvecklar en process för att lägga kopparledare på halvledarkretsar, har värvat halvledarjätten ST:s tidigare vice teknikchef Mike Thompson som operativ chef.

Mike Thomson har arbetat 17 år på ST:s halvledarfab i franska Crolles med att överföra forskningsresultat till en kommersiell miljö. Han har bland annat varit med att ta fram ST:s processer för CMOS-kretsar på 200 mm och 300 mm-skivor.

Replisaurus grundades för lite drygt fem och ett halvt år sedan och utvecklar ett processteg för halvledarproduktion baserad på replikering kallad ElectroChemical Pattern Replication (ECPR). Med tekniken kan man till exempel skapa det översta kopparlagret i en integrerad krets. Tekniken ska bli två till tre gånger billigare än de fotolitografiska metoder som används idag för att skapa metallagren.

– Det finns många lovande tekniker i dagens halvledarvärld men ECPR representerar ett genuint skifte och måste vara överst på allas listor. Replisaurus teknik adresserar både tekniska och ekonomiska frågor på samma gång och jag förväntar mig att det kommer att tas emot positivt, säger Mike Thomson i ett pressmeddelande.

Han kommer att bli stationerad i franska Saint Jeoire varifrån han ska sköta produktifieringen av de maskiner som behövs för replikeringen men han ska också ta hand om vidareutvecklingen av maskiner från S.E.T., den franska utrustningsleverantör som Replisaurus förvärvade i juni i år.

Köpet förvandlade samtidigt Replisaurus från ett företag som försökte sälja sin teknik via licenser till att bli en fullfjädrad utrustningsleverantör till halvledarindustrin.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)