JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Konsultföretaget Bitsim går med i Atmels nätverk kring de konfigurerbara systemkretsarna i CAP-familjen. Förutom kompetens på konstruktionsområdet bidrar Bitsim också med sin grafikaccelerator Badge 2D.

– Vi ser goda förutsättningar för kompakta och effektiva lösningar med Atmels CAP-plattform i många olika tillämpningar inom våra fyra huvudområden: kretskonstruktion, digital signalbehandling, system med hög bandbredd och video/grafik-tillämpningar. CAP är en perfekt kombination tillsammans med vårt IP-block kallat Badge och vi ser fram emot att utforska möjligheterna tillsammans med Atmel, säger Bitsims vd Anders Sivard i ett pressmeddelande.

CAP-familjen kan bäst beskrivas som en halvfärdig systemkrets med en Arm-kärna och där det finns mellan 250 000, och 500 000 grindar som kunderna kan använda för att lägga in egna IP-block. I motsats till FPGA:er sker programmeringen i Atmels fabriker.

Vidare finns ROM- och RAM-minne, AD-omvandlare och bildsensorgränssnitt. Kretsarna har bland annat gränssnintt för USB, Fast Ethernet och Can.

Allt är sammankopplat i en flerskiktad intern buss med distribuerad direktminnesaccess (DMA).

Förutom sin kompetens inom design av asicar och FPGA:er bidrar Bitsim också med sin egenutvecklade grafikmotor Badge 2D som sedan tidigare finns i både Alteras och Xilinx IP-bibliotek. Badge är en anpassningsbar IP-kärna som ersätter grafikstyrkretsar. IP-blocket kan bland annat används för att ersätta utgångna grafikretsar.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)