JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 19 februari 2020 VECKA 08
Europa är den största och snabbast växande marknaden för smarta sensorer. Om två år kommer den att vara värd drygt två miljarder dollar, hävdar analysföretaget Global Industry Analyst i sin senaste rapport.
Redan idag används en uppsjö smarta sensorer i en mängd tillämpningar världen över. Mikromekaniska sensorer används exempelvis i medicinska tillämpningar för att mäta rörelser, medan bilindustrin använder sensorer för att känna av allt från en nära förestående krock till antalet passagerare i kupén och hur airbagen ska utlösas.

Europa är den marknad som just nu driver på utvecklingen av smarta sensorer. År 2010 väntas europamarknaden vara värd 2,1 miljarder dollar. Det hävdar analysföretaget Global Industry Analyst (GIA) i sin senaste rapport döpt till ”Smart Sensors: A Global Strategic Business Report”.

Det sensorsegment som växer snabbast i världen är trycksensorer, som idag har digitala kommunikationsgränssnitt och därmed kan diagnostisera och kalibrera sig själva. Störst andel på den globala marknaden har dock flödessensorer i dagslaget. Om två år väntas de nå ett marknadsvärde på hela 660 miljoner dollar bara i USA, enligt GIA.

När analysföretaget räknar upp viktiga spelare på marknaden för smarta sensorer dyker europeiska företag som ABB, Infineon, och Siemens upp.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)