JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Konsultföretaget Semcon ska minska antalet anställda med 300 i Göteborg. Bakom den kraftiga neddragningen ligger främst Volvo Personvagnars beslut att inte förlänga uppdrag motsvarande drygt 200 tjänster.

– Vi ser nu effekterna av den allvarliga ekonomiska situation Volvo Personvagnar befinner sig i vilket medför att de nu också minskar sina satsningar inom utvecklingsområdet. Vi agerar för att anpassa vår verksamhet till den vikande efterfrågan i Göteborgsregionen inom fordonssektorn, säger Kjell Nilsson, vd på Semcon, i ett pressmeddelande.

Redan i början av oktober gick Semcon ut med att drygt 100 personer sägs upp, då det är mycket svårt att hitta nya uppdrag i regionen just nu.

MBL-förhandlingar ska inledas inom kort.

– Vi arbetar parallellt med att försöka hitta nya uppdrag inom befintliga och nya kunder inom verkstadsindustrin, offshore, medicinteknik, läkemedel och energisektorn, säger Kjell Nilsson.Semcon finns på 40 orter världen över och har nästan 40 procent av sin verksamhet utanför Sverige idag. Det är dessutom en andel som företaget förväntar sig kommer att öka framöver. Den minskade ordervolymen från Volvo Personvagnar – totalt sett – motsvarar en omsättning på cirka 250 Mkr på årsbasis, enligt Semcon.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)