JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Konsultföretaget Semcon ska minska antalet anställda med 300 i Göteborg. Bakom den kraftiga neddragningen ligger främst Volvo Personvagnars beslut att inte förlänga uppdrag motsvarande drygt 200 tjänster.

– Vi ser nu effekterna av den allvarliga ekonomiska situation Volvo Personvagnar befinner sig i vilket medför att de nu också minskar sina satsningar inom utvecklingsområdet. Vi agerar för att anpassa vår verksamhet till den vikande efterfrågan i Göteborgsregionen inom fordonssektorn, säger Kjell Nilsson, vd på Semcon, i ett pressmeddelande.

Redan i början av oktober gick Semcon ut med att drygt 100 personer sägs upp, då det är mycket svårt att hitta nya uppdrag i regionen just nu.

MBL-förhandlingar ska inledas inom kort.

– Vi arbetar parallellt med att försöka hitta nya uppdrag inom befintliga och nya kunder inom verkstadsindustrin, offshore, medicinteknik, läkemedel och energisektorn, säger Kjell Nilsson.Semcon finns på 40 orter världen över och har nästan 40 procent av sin verksamhet utanför Sverige idag. Det är dessutom en andel som företaget förväntar sig kommer att öka framöver. Den minskade ordervolymen från Volvo Personvagnar – totalt sett – motsvarar en omsättning på cirka 250 Mkr på årsbasis, enligt Semcon.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus