JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
För två månader sedan köpte schweiziska Ruag rymddatorföretaget Saab Space i Göteborg. Nu har företaget bytt namn, till Ruag Aerospace Sweden AB.
Ruags köp av Saab Space blev klart den 1 september (länk), men namnbytet kommer först nu, då affären godkänts av konkurrensmyndigheterna.

Industrikoncernen Ruag arbetar inom flyg, försvar och rymd, och köpet av Saab Space är ett led i den uttalade ambitionen att växa inom civil rymdfart. Med köpet fick Ruag tillgång till Saab Space kompetens inom datorsystem för styrning av satelliter samt antenner och mikrovågsteknik för satellitkommunikation. I köpet ingick även verksamheten i Linköping som gör mekaniska system för rymdbruk. Totalt har den svenska verksamheten 360 anställda.

I affären ingick även Saab Space dotterbolag i Österrike som gör elektronik och utrustning för transport av satelliter under tillverkning och test.

I Schweiz gör Ruag bland annat noskoner till raketerna Ariane och Atlas, elektriska släpringar för rymdbruk och vetenskapliga instrument.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)