JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Telekomjätten Nokia Siemens har inlett diskussioner med fackföreningar i Finland och Tyskland om att minska personalen med ytterligare 3000 personer, varav cirka 750 i Finland och resten till största delen i Tyskland.
 De nya neddragningarna på Nokia Siemens är inte en konsekvens av finanskrisen, hävdar bolaget, utan något som man planerat redan vid fusionen 2006. Redan när Nokia och Siemens slog samman sina bolag inom telekominfrastruktur var budskapet att personalstyrkan skulle reduceras med 9000 personer, motsvarande 10-15 procent av de anställda. Hittills har drygt 6000 tjänster dragits in, och företagets mål på 9000 personer kvarstår.

Nu har företaget börjat förhandla med fackföreningar om de 3000 tjänster som återstår att ta bort. Av dessa väntas 750 försvinna i Finland, vilket är färre än vad som tidigare prognosticerats. Totalt väntas Nokia-Siemens ha 7000 anställda i Finland när neddragningarna är klara, jämfört med 9200 innan fusionen.

I Tyskland går kvasten hårdare fram. En avdelning i München med cirka 500 anställda läggs ner helt. En produktionsanläggning i Durach, också med runt 500 anställda, säljs till den lokala ledningen. När dessa och andra neddragningar är klara väntas Nokia-Siemens ha drygt 10 000 anställda i Tyskland, mot 13 000 idag.

Därtill ska även verksamheterna i Egypten och USA skäras ned med 50 respektive 20 anställda, enligt ett pressmeddelande.

 

Alla neddragningar ska vara färdiga senast i oktober nästa år.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus