JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Autoliv Electronics varslar 25
Autoliv Electronics har varslat 25 av 80 tjänstemän i Linköping. Orsaken är osäkerheten kring EU:s projekt för automatiska nödmeddelanden från fordon.

Autoliv hade hoppats på ett EU-beslut om att alla nytillverkade bilar måste innehålla en sändare som automatiskt skickar ut ett nödmeddelande efter en olycka. Men om och när ett sådant beslut kommer är fortfarande oklart.

– Vi måste därför ompröva vår affärsstrategi och kraftigt dra ner verksamheten på detta område, säger Leif Lundberg, företagets vd till corren.se.

Företaget har sålunda beslutat att säga upp 25 personer i Linköping som sysslar med utveckling av systemet och tillhörande support.

Autoliv Electronics har under de senaste åren sagt upp personal i flera omgångar. 2005 varslades 90 personer i Motala och Linköping, 2007 sades ytterligare 99 personer upp och för två månader sedan varslades ytterligare 30 tjänstemän.

Enligt Corren.se kommer Autoliv Electronics i fortsättningen att satsa på aktiv säkerhet, däribland radar och kameror som fungerar på natten.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus