JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stort intresse för halvledardag på KTH
Omkring 150 studenter väntas besöka den temadag om halvledarindustrin som Stockholmsmässan ordnar på KTH den 26 november, i samarbete med bland andra nio halvledartillverkare och Elektroniktidningen.

Den 26 november ordnar Stockholmsmässan en temadag om halvledarindustrin för KTH-studenter, med information om vad branschen gör, typiska tillämpningar, framtidsutsikter och karriärmöjligheter. Ambitionen är att öka kontaktytorna mellan halvledarföretagen och studenterna.

- Lokalen rymmer 150 personer och vi hoppas fylla hela. Evenemanget har lagts in i schemat på flera utbildningar, säger Lars Skantz som håller i trådarna för Stockholmsmässans räkning.

- Slår det väl ut så hoppas vi kunna göra något liknande på andra högskolor. Vi har redan fått förfrågningar från Chalmers, säger Skantz.

Nio halvledarbolag deltar i satsningen - Altera, Freescale, Infineon, Maxim, National Semiconductor, Osram, ST Microelectronics, Texas Instruments och Toshiba. Dessutom deltar bland andra forskningsinstitutet Acreo och Elektroniktidningen. Evenemanget är en del av SEE, Scandinavian Electronics Event, den mässa som går av stapeln i april 2010 och som Stockholmsmässan och IM-föreningen satsar på som uppföljare till Elektronik/EP.

På KTH finns drygt 2000 studenter på utbildningar inom det skolan kallar ICT, informations- och datorteknik. Skolan har två civilingenjörsutbildningar på området, kallade Informationsteknik och Mikroelektronik. Därtill finns två tekniska kandidatprogram, två högskoleingenjörsprogram - Datateknik och Elektroteknik med datorteknik - och elva internationella Mastersprogram, samt utbildning för tekniskt basår.

Av de 2000 studenterna är omkring 700 utländska, mestadels på Mastersprogrammen. Undervisningen och forskningen täcker hela spektrumet från materialteknik, nanoelektronik och fotonik via kretskonstruktion och elektroniksystem till telekom, IT-säkerhet, informationssystem och programvaruteknik.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)