JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Tyska Solar World vill överta hela Opels verksamhet, förutsatt att General Motors ger upp all form av ägande. Planen är att göra Opel till världens första ”gröna” bil. Analytiker samt General Motors tycker idéen är fullständigt löjlig.
Solenergiföretaget Solar World har kommit med ett överraskande utspel. Företaget säger sig vilja ta över Opels samtliga fabriker samt företagets utvecklingscenter i Rüsselsheim, nära Frankfurt.

Solar World plan är att skapa den första riktigt miljövänliga biltillverkaren i Europa. För det krävs det att man skapar bilarna som nyttjar solenergin på ett effektivt sätt, menar företaget. Redan idag är företaget involverat i utvecklingsprojekt som jobbar med att skapa elektriska bilar som drivs med solenergi.

Solar World har erbjudit General Motors 250 miljoner euro i kontanter och 750 miljoner i bankkrediter, förutsatt att den tyska staten lämnar en lånegaranti på en miljard euro. GM har dock kontrat med att Opel inte är till salu.

Samtidigt har kommentarerna från olika analytiker i Europa inte låtit vänta på sig.

– Varken Solar World eller tyska regeringen kan separera Opel från GM. Jag anser att förslaget är orealistiskt, säger Daniel Schwarz, analytiker på Commerzbank till nyhetssajten Reuter.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus