JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Tågtillverkare Bombardier Transportation vill anställa när andra säger upp. Företaget söker just nu efter ett stort antal nya medarbetare till sina anläggningar i Sverige, däribland 40 personer till signalsystemsidan i Stockholm och tio utvecklingsingenjörer i Hässleholm.
Bombardier har runt 1 600 anställda i Sverige, varvid nästan hälften är ingenjörer. Verksamheterna i Västerås, Stockholm och Hässleholm är störst. Och nu hoppas företaget kunna utvidga personalstyrkan ytterligare, speciellt inom signalsystem.

Idag har Bombardier runt 70 anställda i Hässleholm, där man främst utvecklar signalsystem för den globala marknaden. Nu vill företaget anställa tio till där.

– Det är alltså utvecklingsingenjörer vi söker, säger Jonny Hedenberg, informationschef  på Bombardier i Sverige till Kristianstadsbladet.

I Stockholm behöver företaget anställa runt 40 personer på signalsystemsidan. Huvuddelen av tågkoncernens produktutveckling av signalsystem sker i Stockholm, som också fungerar som Bombardiers kompetenscentrum inom signalsystem

Bombardier har haft hårt tryck på sin verksamhet i Sverige under hela året. I somras bantades semestrarna till maximalt tre veckor för 600 personer vid huvudanläggningen i Västerås. Orsaken var personalbrist.

Trots lågkonjunkturen ser Bombarier ljust på framtiden. Totalt söker företaget omkring 100 personer i Sverige, främst tekniker och ingenjörer, men också annan personal.

– Vi står inför en kraftig expansion och söker alla typer av människor, både nyutexaminerade och de med tidigare erfarenhet, säger Hedda Lidgard, personalchef på Bombardier till Kristianstadsbladet.

Bombardiers ambition är att växa ännu mer i Sverige framöver, främst med hjälp av det höghastighetståg som företaget utvecklat tillsammans med KTH och Banverket.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus