JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Operatören China Mobile håller på att utveckla ett eget operativsystem för mobiltelefoner kallat Ophone, som kommer att sitta i terminaler från Lenovo.
Kinas största mobiloperatör China Mobile vill ta fram ett eget operativsystem som enbart ska gå att använda i företagets nät, rapporterar den statliga kinesiska nyhetsbyrån Xinhua som hänvisar till en källa inom företaget.

Med Ophone, som av allt att döma blir en konkurrent till Symbian, Series 60, OSE, mobil Linux och mobilt Windows, hoppas China Mobile kunna stärka sitt varumärke genom att erbjuda en rad unika tjänster, många kopplade till Internet. Operativsystemet, som ska ha alla tjänster som China Mobile erbjuder inbyggt, ska enligt Xinhuas källa presenteras "inom kort".

Pc-jätten Lenovo, det kinesiska företag som häromåret köpte IBMs persondatordivision, väntas bli först ut med terminaler som stöder Ophone.

Nyhetsbyrån berättar inga detaljer kring Ophone, vad det kan, vad det bygger på eller vilka kommersiella planer China Mobile har på att sprida det.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)