JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kina satsar på eget mobil-OS

Operatören China Mobile håller på att utveckla ett eget operativsystem för mobiltelefoner kallat Ophone, som kommer att sitta i terminaler från Lenovo.
Kinas största mobiloperatör China Mobile vill ta fram ett eget operativsystem som enbart ska gå att använda i företagets nät, rapporterar den statliga kinesiska nyhetsbyrån Xinhua som hänvisar till en källa inom företaget.

Med Ophone, som av allt att döma blir en konkurrent till Symbian, Series 60, OSE, mobil Linux och mobilt Windows, hoppas China Mobile kunna stärka sitt varumärke genom att erbjuda en rad unika tjänster, många kopplade till Internet. Operativsystemet, som ska ha alla tjänster som China Mobile erbjuder inbyggt, ska enligt Xinhuas källa presenteras "inom kort".

Pc-jätten Lenovo, det kinesiska företag som häromåret köpte IBMs persondatordivision, väntas bli först ut med terminaler som stöder Ophone.

Nyhetsbyrån berättar inga detaljer kring Ophone, vad det kan, vad det bygger på eller vilka kommersiella planer China Mobile har på att sprida det.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)