JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kontraktstillverkare med plasten i fokus

Direkt efter helgerna öppnade den taiwanesiska kontraktstillverkaren Titoma ett kontor i Malmö. Företaget siktar in sig på produkter där plastdetaljerna utgör en stor del av kostnaden och där elektroniken spelar en underordnad roll.
– Vi har fokus på tillverkning av verktyg för formsprutning av komplexa plastdetaljer men vi åtar oss också kompletta projekt inklusive elektronikdelarna, säger Markus Olsson.
Han har rekryterats via nätverket Linkedin för att dra igång den svenska verksamheten. Än så länge är det ett halvtidsjobb som han kombinerar med arbetet som konsult på Triacon i Malmö.

Titoma startade så sent som 2004 och är baserat i Taiwan även om huvuddelen av produktionskapaciteten finns i Kina. I Taiwan finns i huvudsak ledning, projektledning och utvecklingsverksamhet. En sak som skiljer företaget från de flesta andra taiwanesiska konkurrenter är att ledningen består av västerlänningar.

Titomas inriktning gör att företaget snarare blir en konkurrent till plastkoncernen Nolato än till kontraktstillverkarna Note och Partnertech även om Titoma också tar på sig kompletta projekt inklusive elektronikutveckling, elektronikproduktion, slutmontering och förpackning.

– En typisk produkt skulle kunna vara en datormus eller en GPS-tracker där man behöver hundra tusen enheter per år, säger Markus Olsson.

På kundlistan finns kända namn som IBM, Sun och ST Microelectronics men även det svenska medicinteknikföretaget Radi Medical.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)