JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 6 juni 2020 VECKA 23
Att öppen källkod per definition är gratis innebär inte per automatik att hårdvaruprojekt som använder öppen källkod blir kostnadsoptimerade. Därtill krävs mer kompetens och arbete, menar konsultbolagen Orsoc och Asiustech som ska samarbeta i detta syfte.
Konsultföretaget Orsoc i Stockholm, som driver sajten opencores.org med IP-block i öppen källkod, har ingått partnerskap med sin göteborgska kollega Asiustech, ett relativt nystartat företag med rötter i Flextronics och Bluelabs, se länk.

Ambitionen med samarbetet är att erbjuda marknaden kostnadseffektiv elektronikutveckling, där Orsoc bidrar med sin kompetens inom öppen källkod och Asiustech med expertis inom konstnadsoptimering, analys och design.

- Det finns ett stort intresse för öppen källkod just nu. Kostnadsreduktion är en viktigt aspekt, men än viktigare är att vara oberoende av specifika komponenter och leverantörer för att försäkra sig om optimal kostnad under hela produktens livscykel, säger Johan Rilegård som är vd på Orsoc i ett pressmeddelande.

Påpekas kan att de båda företagens ledningar känner varandra personligen sedan lång tid tillbaka, vilket torde borga för att ett samarbete som detta mellan Stockholm och Göteborg faktiskt kan fungera.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)