JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. LSI-dsp nyckelfärdig med program från Enea

SP2603 LSI StarproNästa generation Starpro från LSI kör svenska Eneas operativsystem Oseck direkt ur förpackningen. Enea och LSI har tecknat ett avtal som ger LSI distributionsrätt på Eneas programvara.
Enea har optimerat sin realtidspogramvara för LSIs signalprocessorer sedan tidigare. Nu kommer LSI att sälja sina processorer med Eneas operativsystem förintegrerat.

Just nu finns Starpro i form av processorn SP2603 med tre Starcorekärnor och i form av modulen SP2612 med fyra exemplar av nyssnämnda SP2603 inalles 12 Starcorekärnor.
 
Den aktuela programvaran är realtidsoperativsystemt Oseck och kommunikationsmellanvaran Linx.  Anpassningsarbetet går ut på att göra Oseck till ett operativsystem som är så lite som möjligt i vägen för trafiken in och ut ur signalkärnorna, så att de kan få ägna sin uppmärksamhet åt det som de är bäst på.

Den som sedan ytterligare vill utveckla programvaran kan använda utvecklingsmiljön Optima som Enea tagit fram för Eclipse.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)