JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TI köper powerspecialist
Effekthantering, alltså power management, har blivit ett högprioriterat teknikområde för Texas Instruments. I och med dagens köp av Ciclon, specialist på MOSFET-transistorer, hävdar TI att man kommer att kunna erbjuda än effektivare kraftlösningar framöver.
– Hög verkningsgrad är extremt viktigt, inte minst i DC/DC-lösningar och då måste man ha mycket effektiva MOSFET-transistorer. I och med köpet av Ciclon adderar vi nu även det teknikområdet och kan erbjuda totallösningar till våra kunder, säger Barry Papermaster som är marknadschef för kraft på Texas Instruments.

Så sent som i somras ändrade Texas Instruments sin organisation genom att addera en ny division som hanterar allt inom power management. Idag köper företaget amerikanska Ciclon, som är specialiserat på MOSFET-transistorer som klarar höga frekvensen.

Texas Instruments hävdar att Ciclons teknik, kallad NexFET, innebär att konstruktörerna kan dubbla frekvensen i en kraftlösning, minska fotavtrycket med 20 procent och ända nå en verkningsgrad på över 90 procent. Ciclons arkitektur har sitt ursprung i Bell Labs forskning och det är den extremt låga gate-laddningen som påstås ge de goda egenskaperna.

I drygt fyra år har Ciclon utvecklat sin teknik på egna ben. Den första produktgenerationen har börjat tillverkas, generation nummer två finns i labbet och generation tre finns i skissad form, hävdar företaget som har 50 anställda.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)