JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fusionen ST-Ericsson döpt
ST-Ericsson. Så blir namnet på det nybildade halvledarbolag som är resultatet av fusionen mellan Ericsson Mobile Platforms och ST Microelectronics verksamhet inom halvledare för trådlös kommunikation.
I augusti (länk) offentliggjorde Ericsson och ST sina planer på att slå samman verksamheterna inom mobilkretsar, och bolaget håller nu på att lämna startblocken. Vd är utsedd - Alain Dutheil från ST - och idag presenterades även företagsnamnet och logotypen.

Enligt företagets pressrelease ger logotypen "ett visuellt uttryck av varumärket" som "differentierar ST-Ericsson och betonar den oberoende identiteten på marknaden för halvledare och mobila plattformar" och som är "ett livfullt nytt varumärke inom trådlöst, som bygger på stabil grund". Trots att bindestreck saknas i logotypen vill företaget i skrift kallas ST-Ericsson, med bindestreck.

ST-Ericsson hade en proformaomsättning 2008 på 3,6 miljarder dollar och en kassa på 400 miljoner dollar. Bolaget är leverantör till Nokia, Sony-Ericsson, LG och Samsung - alla stora mobiltillverkare utom Motorola. Samt till ett antal mindre aktörer, däribland Sharp.

Alain Dutheil betonar företagets fokus på teknisk innovation. Nästan 85 procent av de anställda sysslar med forskning och utveckling.

- Vi kommer att bygga på vår tradition inom tekniskt och och innovativt ledarskap för att skapa en fokuserad kraftkälla inom forskning och utveckling, citeras han i pressmeddelandet.

I ledningsgruppen, baserad på huvudkontoret i Geneve, ingår förutom Alain Dutheil bland andra Robert Puscaric, förr chef för EMP, nu vice vd i ST-Ericsson, och Jörgen Lantto som blir teknisk direktör.

ST-Ericsson kommer inte att äga några halvledarfabriker, utan produktionen kommer att skötas av ST Microelectronics och andra leverantörer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)