JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 17 januari 2020 VECKA 03
Industrifonden och amerikanska Broken Arrow går in med 36 miljoner kronor i Lundabolaget Conveneer, som utvecklar Mikz, ett system som gör mobiltelefonens innehåll tillgängligt via Internet. Pengarna ska användas för vidareutveckling av produkten inför lanseringen senare i år.
- Mer och mer information, såsom foton, video och musik, samlas i dagens mobiltelefoner. Behovet att lätt kunna nå och dela denna information över Internet ökar hela tiden. Conveneers unika, patentsökta teknologi möjliggör ett Web 2.0 in i mobiltelefonen, säger Lennart Gustafson, investeringsansvarig på Industrifonden.

Företagets produkt, som kallas Mikz, gör det möjligt att ge varje enskild mobiltelefon en egen webbadress, till exempel, http://joe.mikz.me. På så sätt kan information och funktioner som finns i mobiltelefonen på ett enkelt sätt nås från olika tjänster på Internet. Idag är detta krångligt och kräver speciell mjukvara, vilket begränsar möjligheterna att skapa nya tjänster.

Planen är att stimulera applikationsutveckling genom att göra webbgränssnittet tillgängligt för de miljontals webbutvecklare som finns på Internet idag.

Conveneer, som grundades 2006, har sitt ursprung i forskning vid Lunds Tekniska Högskola, och befinner sig fortfarande i ett utvecklingsskede. Företaget har hittills finansierats av Teknoseed tillsammans med affärsänglar.

Conveneer har i dag runt femton anställda i Lund och Palo Alto i Kalifornien, men finns även representerat i Sydkorea och Japan.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)