JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
I vår ska McDonald’s i Sverige börja servera elektricitet, förutom den vanliga burgaren och pommes. Det hävdar branschorganisationen Elforsk som står för det tekniska kunnandet.
– Vi vill stödja en utveckling mot fler elfordon i Sverige. Därför hjälper vi till att skynda på en infrastrukturomställning som möjliggör grönare färdsätt, säger Petra Dahlman, ansvarig för frågor som rör hållbar utveckling hos McDonald’s i Sverige i ett pressmeddelande.

Elforsk, Svenska Elföretagens forsknings- och utvecklingsbolag, ska bistå med kunskapen om laddsystem och eldrivna fordon, medan McDonald’s står för de fysiska laddstationerna, kallade McCharger.

Planen är att en första laddstolpen på 230 V och 16 A ska installeras i Stockholm inom kort, enligt sajten Reghardware. Elforsk har en budget på 10 miljoner kronor för att stödja den här typen av projekt under de närmaste två åren.

För tillfället finns några hundratal elbilar i Sverige och syftet med detta projekt är ett testa laddstationer och betalningslösningar samt lyssna med användarna hur systemet kan utvecklas vidare.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)