JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Yteffektivt och modulärt på virtuell produktionsmässa
Nederländska Assembléon kompletterar nu den yteffektiva MC-familjen av ytmonteringsmaskiner med två ny amodeller, MC-1 och MC-8. Företaget lanserar maskinerna på den virtuella produktionsmässan Virtual-PCB i nästa vecka.
MC-familjen ligger prestandamässigt en bit under A-familjen men siktar i första han in sig på tillverkare med kortare serier. MC, som ska utläsas Modular Compact, är asvedd för komplexare produkter som går i mindre volymer. Den första modellen, MC-12, lanserades på den tyska mässan SMT i Nürnberg förra våren. När det nu är dags för fler modeller väljer Assembléon den virtuella mässan Virtual-PCB (länk) för lanseringen.

Mässan pågår mellan den 24-25 februari och i fjol registrerade sig 2 400 personer. 1 600 av dessa “besökte” sedan mässan och en majoritet, eller 56 procent, kom från Nordamerika. Men de virtuella montrarna är bemannade dygnet runt under den tid som mässan pågår så det går bra att ställa frågor även för svenskar till personal från Assembléon och de andra utställarna.

MC-familjen klarar att placera upp till 40 000 komponenter per timme. Eftersom maskinerna inte upptar större golvyta än 1,25 x 1,44 meter så kan man räkna om det till 20 000 komponenter per timme och kvadratmeter vilket är bäst i världen enligt Assembléon.

De nya modellerna MC-1 och MC-8 använder samma intelligenta feedrar som MC12 och det finns plats för upp till 126 feedrar per system. Maskinerna har också samma inbyggda kamera som avsynar komponenterna innan de placeras på mönsterkortet. Andra finesser är inbyggd rengöring av munstyckena (nozzlarna) och automatisk underhåll av maskinerna för att minimera driftstörningar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)