JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Poppis pratfilter prisat

Svenska Popcatcher stod som vinnare när priset Mobile Peer Award delades ut på Mobile World Congress i veckan. Det är första gången priset går till ett svenskt företag.
Stockholmsföretaget Popcatcher, som utvecklat teknik för att rensa radiomusik från prat och reklam, drog längsta strået då Mobile Peer Award delades ut i veckan. Företagets teknik anses så enkel att alla mobiltelefoner med radio kan använda den.

– Mobile Peer Award är det mest åtråvärda pris som finns inom mobila lösningar och jag är både glad och stolt över att Popcatcher har vunnit detta. Användarmönstren inom mobiltelefoni har ändrats drastiskt i takt med att allt fler smarta telefoner, så som iPhone, har kommit ut på marknaden, säger Jakob Berg, vd på Popcatcher till sajten Webfinanser.

Popcatchers kärnverksamhet är själva algoritmen som skiljer ut musik från prat. Företaget erbjuder algoritmen på licens till elektroniktillverkare. Licenserna är i form av programvarulicenser, hårdvarumoduler och referenskonstruktioner. Tekniken passar att byggas in i en mängd konsumentprodukter, exempelvis MP3-spelare och bilstereo, förutom mobiltelefoner.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)