JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microchip köper verktygspartner

Halvledarbolaget Microchip har köpt sin samarbetspartner Hi-Tech Software, ett australiskt bolag som gör utvecklingsverktyg för Microchips kretsar och andra inbyggda system.

Hi-Tech Software har i över tio år sålt C-kompilatorer och kodgeneratorer för Microchips 8-, 16-, och 32-bitars styrkretsar i PIC-familjen och kusinerna i de signalbehandlande DSPIC-familjerna. Nu köper Microchip sin partner och får därmed ett bredare utbud av verktyg i huset samtidigt som verktygen kan knytas ännu närmare kretsarna.

- Vi kan nu erbjuda en komplett svit av högeffektiva kompilatorer för alla våra kretsar, från de minsta 8-bitars PIC10 till de största 32-bitars PIC32. Och vi kan erbjuda användarna möjlighet att bedriva sin C-kodsutveckling även under operativsystemen Mac OS X och LInux, säger Derek Carlson som är verktygsansvarig på Microchip i ett pressmeddelande.

Någon köpesumma är inte offentliggjord, men Microchip hävdar att köpet ger omedelbart positivt utslag på företagets försäljning.

Hi-Tech ska fortsätta stödja andra fabrikat än Microchip så länge ingångna avtal löper, men all vidareutveckling fokuseras på de egna produkterna. Priserna sänks också på Hi-Techs produkter - fram till september gäller 20 procents rabatt på Microchiprelaterade verktyg och 50 procent på verktyg för kretsar av andra fabrikat.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)