JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 3500 personer kom till Electronix
Sista dagen på kombomässan Electronix - Scanplast - Konstruktion & Design lockade 1150 besökare. Totalt lockade evenemanget därmed omkring 3500 personer. Trots att det är betydligt färre än de 5641 som kom till Electronix 2006 så är mässledningen nöjd med utfallet.
Konceptet med en bransch- och tekniköverskridande mässa där elektronik, plast och mekanikkonstruktion samsades på samma mässgolv må ha sina poänger, men någon publikrusning blev det inte. De preliminära besökarsiffrorna ligger långt under vad enbart Electronix kunde visa upp då den stod på egna ben för två och ett halvt år sedan.

Första dagen räknades 1090 personer genom vändkorsen, andra dagen 1355 och tredje 1150 personer. Det gör totalt 3595, men då ska de som besökte mässan mer än en dag räknas bort, så totalsiffran torde uppskattningsvis hamna på högst 3500 personer. Electronix 2006 lockade omkring 5500 personer  (5641 enligt den officiella statistiken som mäter "antal besök", där en person som besöker mässan två dagar räknas som två besök). Det utfallet ansågs då som undermåligt av de flesta utställare.

Ändå säger mässans projektledare Anki Fagerström att hon är nöjd med resultatet.

- Vi har skapat något nytt, och nu ska vi utvärdera det för att se vad vi kan göra bättre nästa gång. Vi har pratat med många utställare, några är nöjda och några är definitivt inte nöjda, säger hon till Elektroniktidningen.

Utvärderingen är av samma typ som Svenska Mässan alltid gör efter genomförda evenemang, med intervjuer och statistik från såväl utställare som besökare.

- Det ska bli oerhört intressant att se från hur många olika företag som besökarna kom, och vilka branscher de representerade, säger Anki Fagerström.

Totalt fanns omkring 140 utställare på mässan, varav cirka 85 inom elektronik. Men eftersom dessa i genomsnitt hade mindre montrar utgjorde Electronix bara runt halva mässytan.

Ändå var det uppenbart att elektronikdelen saknade kritisk massa på många områden. Kontraktstillverkarna var minst dåligt representerade, med Note, Onrox och Leab bland de större närvarande aktörerna. Även ett antal mönsterkortsleverantörer fanns på plats, som Teltex, AT&S och Aspocomp. Tre-fyra batteriföretag fanns också närvarande. På test- och mätsidan var det mer tunnsått, och bland komponentdistributörerna likaså. Enda EDA-företag på plats var Ansys.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)