JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 22 januari 2020 VECKA 04
Med hjälp av så kallad mimo-teknik, där flera antenner används, går det att pressa upp datatakten i HSPA till 56 Mbit/s. Det visar Ericsson i morgon i Las Vegas.
På mässan Mobile World Congress i Barcelona i februari visade Ericsson att datatakten i HSPA, ibland även kallad turbo-3G, kan pressas upp till 42 Mbit/s genom att använda flera bärvågor (multiple carrier). Nu tar företaget nästa steg och visar 56 Mbit/s på nästa mässa, CTIO i Las Vegas, som öppnar i morgon.

För 56 Mbit/s krävs mimo, multiple input multiple output, där såväl sändare som mottagare har två eller fler antenner. Multicarrier används samtidigt. Med mimo får man inte bara högre datatakt utan också bättre utnyttjande av spektrum, vilket ökar kapaciteten i nätverken.

– Anslutningen blir omedelbar. Ett klick på en webblänk öppnar sidan omedelbart, även om flera användare är anslutna samtidigt, förklarar Ericsson i ett pressmeddelande.

Demonstrationen är ett led i skapandet av HSPA Evolution, de förfiningar av HSPA som ska ge mobilt bredband med högre kapacitet i väntan på LTE, Long Term Evolution. HSPA med multicarrier och mimo är en teknik som håller på att standardiseras och som väntas få kommersiell debut nästa år. Ericsson har lovat att redan i år börja leverera HSPA med enbart multicarrier.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)