JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Saabveteran i Transics förarsäte
Uppstartsföretaget Transic, som utvecklar transistorer och kraftmoduler i kiselkarbid, har rekryterat Mats Reimark som ny vd. Han kommer närmast från energikomponentbolaget Morphic, men har innan dess arbetat närmare 20 år i bilindustrin.
– Transics vision är att vara ledande i implementering av kraftelektronik i nya standardlösningar inom hybridfordon och kraftomvandling inom nya energikällor baserad på användningen av kiselkarbid. Jag är övertygad om att Mats Reimark framgångsrikt kommer att leda arbetet med att skapa den positionen för Transic, säger företagets styrelseordförande Jan Tufvesson i ett pressmeddelande.

Samtidigt lämnar Bo Hammarlund som är en av grundarna sin tjänst som marknadschef. Han kommer dock att fortsätta arbeta för företaget men också få möjlighet att arbeta med nya affärsidéer utanför Transic.

Mats Reimark kommer närmast från Morphic System där han varit vd. Han är civilingenjör från KTH och har under många år arbetat för Saab och General Motors, framförallt med utveckling av drivlinor för konventionella fordon och för hybridfordon.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)