JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cyncrona tar över resterna av Elnitec
Produktionsspecialisten Cyncrona tar över tre personer och huvuddelen av agenturerna från konkursade Elnitec.
Den 12 mars försattes produktionsspecialisten Elnitec i Mullsjö i konkurs. Delar av personalen planerade att driva verksamheten vidare i en mindre kostym (länk). Istället blir det konkurrenten Cyncrona som tar över resterna av verksamheten.

– Det finns många olika till att det blev så här, inklusive de inblandade personerna och bankerna. Det visade sig vara den klart bästa vägen, säger Klas Lindal som var vd på Elnitec.

Tillsammans med Mats Berglund och Mike Heath blir han nu anställd på Cyncrona men kommer att fortsätta att ha basen i Mullsjöregionen, strax väster om Jönköping.

Större delen av agenturerna följer med till Cyncrona inklusive produkter för tvätt, test och kabelbearbetning. Dock hamnar de amerikanska ytmonteringsmaskinerna från Universal hos Peter Jordan i Danmark.

Affären förväntas öka Cyncronas omsättning med 10 till 12 miljoner kronor per år.

– Den här marknaden är ganska statisk. Ska man växa behöver man bredda sig. Nu får vi in tre säljare och plus att vi stärker upp med fler leverantörer, säger Clas Kagerup som är chef för Cyncrona.

Han pekar särskilt ut tvättning.

– Vi har visserligen en agentur för stenciltvätt sedan tidigare men tänker man på tvätt så tänker man nog Elnitec.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)