JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Biltillverkaren Toyota börjar nu sälja bilar som använder databussen Most50 för multimediatillämpningarna. Först ut är stadsjeepen Lexus RX.
Redan på hösten 2007 började den amerikanska halvledartillverkaren SMSC leverera kretsar för Most-bussen till Toyota. Men först nu kommer det bilmodeller som säljs utanför Japan.

– Toyota börjar alltid sin introduktion av ny teknologi i modeller som enbart säljs i Japan. Dom har haft Most ute sedan 2007 och nu rullar man ut Most50 globalt. Detta är ett bevis på att Toyota har förtroende för Most, säger Leila Öhman-Denton på SMSC:s svenska kontor.

Most, eller media oriented system transport som förkortningen ska läsas ut, är egentligen inget mer än en smart serieport för ett fiberoptiskt, ofta ringformat nät. Nätet är kretskopplat vilket innebär att man dedicerar en viss bandbredd för varje förbindelse som kopplas upp. Samtidigt finns det en möjlighet att prioritera olika förbindelser om bussen blir överbelastad.

I den första versionen, kallad Most25, var datahastigheten 24,8 Mbit/s men i Most50 har den dubblerats till 50 Mbit/s. Samtidigt har man övergett den fiberoptiska bussen till förmån för kopparkablar. Signalerna kan skickas över skärmad eller oskärmad och partvistad kabel.

Det pågår även arbete med en version som ska ge 150 Mbit/s.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)