JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ett SMS från gräsklipparen
Lagom till årets gräsklipparsäsong har Husqvarna lanserat en ny version av sin helautomatiska robotgräsklippare, nu med kapacitet att skicka ett SMS om den skulle välta eller fastna i något buskage.
Om du får ett SMS i sommar med innebörden "kom och hjälp mig, jag sitter fast" så kan det mycket väl komma från din gräsklippare. I varje fall om du är innehavare av en Husqvarna Automower 260 ACX, den senaste i raden av Husqvarnas robotgräsklippare. För första gången har dessa maskiner nämligen försetts med GSM-moduler, som om klippningen skulle avbrytas av något skäl skickar en textrad till ett på förhand inprogrammerat nummer.

Nyheten har fått fantasin att gå i spinn hos en del utländska medier, som tävlar om fantasifulla SMS man kan tänkas få från sin gräsklippare. Som "Hjälp, jag är vilse", "Kan du få grannens hund att sluta förfölja mig" och "Dear Abby, min gräsklippare har fler Twitterfans än jag, vad ska jag göra?".

Förutom att skicka SMS kan gräsklipparen klara att klippa upp till 6000 m2 gräsmatta, även vid underlag med upp till 35% lutning, och själv backa in i laddaggregatet när NiMH-batterierna behöver laddas. Den har alltså inte solceller, som en av Husqvarnas tidigare modeller.

Smakar det så kostar det dock, härligheten går lös på 40 000 kronor. Väljer man bort SMS-funktionen och kan tänka sig en enklare robotgräsklippare så finns fler modeller, från 14.500 kr, att välja mellan.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)