JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Trots 4,2 miljarder kronor i förlust under första kvartalet i år - dubbelt upp mot i fjol - hävdar telekomjätten Alcatel-Lucent att man är på rätt spår och siktar på nollresultat för helåret.
Telekomjätten Alcatel-Lucent uppvisar nionde kvartalet i rad med förlust, den här gången 4,2 miljarder kronor, mer än dubbelt så mycket som de 1,9 miljarder man backade motsvarande kvartal i fjol och omkring en miljard sämre än vad analytikerna förutspått.

Ändå säger vd Ben Verwaayen att företaget är på rätt väg, och att strategin man slog in på i december är den rätta.

- Det här kvartalet handlade om att bygga ihop det nya Alcatel-Lucent. Jag är nöjd med kundresponsen på vår nya strategi. Att de har förtroende för oss visas inte minst av färska beställningar inom 3G och LTE, och orderökningarna i såväl Nordamerika som i Asien, säger han i ett pressmeddelande.

Han tror att marknaden för telekominfrastruktur kommer att minska 8-12 procent under året, och lägger sig därmed i sin prognos nära Nokia Siemens. I kontrast till dessa två tror Ericsson att marknaden inte kommer att minska.

Verwaayen spår också att Alcatel-Lucent kommer att gå med nollresultat på helåret 2009, och börja gå med vinst andra halvåret 2010.

- Som vi sagt tidigare - 2009 blir ett övergångsår. Vi bygger om företaget, rationaliserar i produktportföljen, lägger ut mer arbete och reducerar kostnader, säger Verwaayen.

Omsättningen på 38,2 miljarder kronor var 7 procent lägre än första kvartalet i fjol. Som jämförelse ökade Ericsson sin omsättning med 5 procent, till 59,6 miljarder kronor, och gjorde en vinst på 2,8 miljarder under kvartalet. Nokia-Siemens minskade sin försäljning med 12 procent till 31,8 miljarder kronor och gjorde en förlust på 3,8 miljarder.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)