JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Åtta miljoner till Mitrionics

Acceleratorföretaget Mitrionics har fått in åtta miljoner kronor i riskkapital från tre av sina nuvarande ägare. Pengarna ska räcka året ut, säger företagets vd till nyhetsbreved Rapidus.
Lundabaserade Mitrionics, som gör FPGA-baserad hårdvara och tillhörande mjukvara som accelererar tunga datorberäkningar i pc, hade i höstas tänkt ta in en större summa riskkapital. Men så kom finanskrisen emellan, så de åtta miljoner man nu tagit in ger bara andrum.

– Pengarna räcker åtminstone resten av året. För att göra en riktig kommersiell satsning krävs ytterligare kapital, men då hoppas vi på bättre läge, säger Mitrionics vd Magnus Hjern till Rapidus.

Kapitalet kommer från de tre ägarna Creandum, Teknoinvest och Grande Ventures. Den fjärde ägaren, Teknoseed i Lund, valde att stå utanför denna gång.

Mitrionics har på grund av ekonomin tvingats dra ner sin personalstyrka från 25 till 20 personer och därtill stänga sitt kontor i Seattle. Kontoret i Silicon Valley finns dock kvar. Försäljningen i fjol låg enligt Rapidus kring tre miljoner och en förlust på 17 miljoner, samma nivåer som året innan. Magnus Hjern säger till nyhetsbrevet att positivt kassaflöde är något man räknar med först 2010.

Mitrionics kunder finns främst inom universitet och på ett antal militära forskningsanläggningar i USA. Att nå ut till kommersiella företag är nästa steg, säger Hjern till Rapidus. En tanke som företaget diskuterar med en tilltänkt kund i USA är att med Mitrionics teknik kunna hyra ut beräkningskapacitet till kommersiella företag.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)