JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. KTH-forskare bäst i Europa
KTH är den institution i Europa som har fått flest forskningsanslag till enskilda forskare från det Europeiska Forskningsrådet under det senaste året. Endast israeliska Weizmann Institute of Science matchar KTH.
Europeiska Forskningsrådet (ERC) bildades för två år sedan med syfte att stödja de bästa forskarna i Europa. Och hittills har KTH fått fem anslag, varvid ett gått till professor Mikael Östling för hans forskning inom nanoelektronik (se länk). Det är mer än något annat europeiskt institut hittills lyckats skrapa ihop. Endast Weizmann Institute of Science i Israel har fått lika många anslag som KTH.

Forskningsanslagen från ERC ligger på mellan 2,5 och 3,5 miljoner euro under fem år och ges till enskilda forskare för deras forskningsmeriter. Till skillnad mot andra EU-anslag avser de alltså inte nätverksbildande. Det långsiktiga målet är att höja den vetenskapliga nivån i Europa.

Förutom Mikael Östling har de fyra KTH-professorerna Börje Johansson, Axel Brandenburg, Björn Ottersten och Johan Håstad beviljats forskningsanslag av Europeiska Forskningsrådet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)