JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Senseair etablerar sig i Kina

Delsboföretaget Senseair, som utvecklar och tillverkar IR-baserade sensorer för att mäta koldioxidhalten i luften, ska öppna ett försäljningskontor i Kina.
– Etableringen i Kina sker i långsam takt och i början kommer vi att enbart ha tekniker där samt marknadsfolk. Steg två kommer att innebära viss produktion, säger Senseairs vd Arvid Egeland i ett pressmeddelande.

Det nya kontoret som startar i sommar placeras i Chengdu i centrala Kina. Tanken är att stödja lokala kunder, vare sig de är kinesiska eller internationella företag med verksamhet i Kina.

– I Chengdu finns gott om tekniskt utbildad personal till rimliga kostnader. Där blir vi bra behandlade av myndigheterna och det ligger centralt. Inom ett par timmar med flyg når man alla större städer i Kina, säger Arvid Egeland.

Senseair startade 1993 och har utvecklat en IR-baserad mätare för koldioxid. Omsättningen har legat runt 90 miljoner kronor per år de tre senaste åren och 2008 landade vinsten på lite drygt 17 miljoner kronor före skatt.

Läs en längre intervju med företagets grundare Hans Martin från hösten 2007 (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)