JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson köper Estlandsfabrik av Elcoteq
För lite drygt 300 miljoner kronor tar telekomkoncernen Ericsson över en av kontraktstillverkaren Elcoteqs fabriker i Estland med 1 200 anställda. Därmed säkrar Ericsson leveranser av bland annat radiokort till basstationerna.
Ericsson outsourcade volymtillverkaningen av kort för över tio år sedan. Och det är en strategi som ligger fast, trots köpet av Elcoteqs fabrik, skriver företaget i ett pressmeddelande. Mellan raderna framgår det att Ericsson mer eller mindre tvingats köpa fabriken som Elcoteq ville lägga ned. I fabriken tillverkas bland annat radiokort till basstationer men även kort till opto- och transmissionsprodukter.

Elcoteq har två fabriker i Estland utanför Tallinn med 3 000 anställda. Golvytan är 42 000 kvadratmeter.

Köpeskillingen för den fabrik Ericsson tar över är 30 miljoner euro och för det får företaget produktionsmaskiner, ett hyreskontrakt liksom 1 200 nya anställda.

I Sverige tillverkar Ericsson radiokort i Kumla, medan kort till transmissionsprodukter tillverkas i Katrineholm. Den senare fabriken fick ta över en stor del av den produktiin som tidigare utfördes av Flextronics numera nedlagda fabrik i Östersund. Slutmontering av basstationerna sker i Gävle.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)