JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mässan satsar på VIP-dag
Den 3 september är det premiär för ett helt nytt elektronikevenemang – Stora Elektronikdagen – på Stockholmsmässan. Med föredrag och workshops kring internationell strategi och ny teknik hoppas arrangörerna locka uppemot 100 personer i ledande ställning inom svensk elektronik.
Med Stora Elektronikdagen vill Stockholmsmässan och branschföreningarna IM och EIF skapa en ny typ av evenemang, riktat mot vd:ar och andra beslutsfattare på hög nivå inom svensk elektronik. Evenemanget är en del av mässan SEE, Scandinavian Electronics Event.

- Meningen är att det ska vara VIP-känsla, säger Lena Norder som är vd för IM-föreningen och kanslichef för Elektronikindustriföreningen, EIF.

- Vi hoppas kunna skapa årets viktigaste konferens för svensk elektronikindustri, säger projektledaren Magnus Eriksson på Stockholmsmässan.

Arrangemanget är en heldag, torsdagen den 3 september, med geografi, teknik och affärer som tre ledord.

Förmiddagen ägnas åt diskussion om finanskrisens effekter och strategiska utblickar mot Indien, Kina, Brasilien och Ryssland. Jens Wennberg från Exportrådet, med färska erfarenheter från såväl Indien som Kina, håller i utblicksanförandet.

På eftermiddagen diskuteras en rad växande spännande teknikområden och deras affärsmöjligheter. Solceller, värmekameror, sensorer och specialkomponenter är några ämnen, presenterade av branschexperter. Därtill kommer en företrädare för ABB att berätta om hur de ser delar av sin verksamhet utvecklas i Sverige.

Diskussioner och workshops är enligt arrangörerna minst lika viktigt som föredragen. Ambitionen är att få igång diskussioner kring de olika ämnena som på något sätt kan leda vidare. Omkring 50-100 personer hoppas mässan och föreningarna locka till evenemanget.

Någon bordsutställning eller liknande kommersiell del ingår inte i upplägget. Deltagande kostar cirka 1500 kronor för medlemmar i IM och EIF, och 2500 kronor för icke medlemmar.

Hela programmet finns som pdf här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)