JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Riskkapital till pekskärm
Skellefteåbaserade NUI, Natural User Interface, som utvecklar IR-baserad teknik för att styra större skärmar med fingrarna har fyllt på kassan.
- Vi letade aktivt efter riskkapital och här fick vi ett bra erbjudande, säger bolagets vd Harry van der Veen till Dagens Industri.

Hur mycket det handlar om vill investeraren som är Sparbanksstiftelsen Norrlands riskkapitalbolag inte avslöja. Bolaget har dock ett tak på 5 miljoner kronor vilket ska motsvara en ägarandel på 10 till 30 procent.

NUI som startade 2007 har utvecklar en IR-baserad teknik för större skärmar där flera fingrar kan användas för att styra skärmen, så kallad multitouchteknik. Skärmen har en ir-sändare som underifrån lyser på fingrarna medan en eller flera ir-kameror registrerar ljuset som reflekteras.

Företaget har redan gjort runt 25 installationer hos kunder som Google och Ferrari. Skärmarna, som kan vara upp till 100 tum, används främst vid olika event och mässor. Bland annat användes tekniken för att presentera ett byggprojekt på en fastighetsmässa i Abu Dhabi i fjol. Men skärmarna kan även användas för utbildning, som interaktiva reklamskyltar och i skyltfönster.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)