JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk kabeltv-expertis blir tysk
Motalaföretaget A2B Electronics, som konstruerar och tillverkar produkter till kabelnät för digitaltv, har köpts av tyska WISI. A2B ska fungera som en fristående enhet i den tyska företagsgruppen.
– Ägarförändringen är mycket positiv för alla A2Bs anställda eftersom företaget kommer att få mycket större möjligheter att använda sina styrkor för framtida tillväxt och framgång på den mycket konkurrensutsatta marknaden, säger Bo Lindqvist, tidigare vd i företaget, i ett pressmeddelande.

A2B har idag totalt 28 anställda i Sverige, varav 22 i Motala och sex  i Mjärdevi Science Park i Linköping. Tyska WISI (Wilhelm Sihn Jr GmbH & Co KG), som är en stor europeisk leverantör av bredbandslösningar för mottagning och distribution, förvärvar båda enheter. Köpeskillingen är inte officiell.

WISI motiverar köpet med att A2B tillför värdefull tekniks kompetens inom främst signalprocessning samt att det svenska företaget ger en ökad tillgång till den viktiga skandinaviska marknaden.

A2B Electronics grundades 1997 i Motala, där den gamla Luxor/Nokia-fabriken huserade en gång i tiden och Nokia sedermera satsade stort på digitalteveboxar. Bo Lindqvist, som grundat A2B och tills nu varit huvudägare, var själv teknisk chef på Nokia i Motala. Han ska framöver sitta med i WISI:s grupp som arbetar med framtida strategier inom digital tv-teknik.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)