JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 30 november 2021 VECKA 48
Från 1 oktober blir Douglas Gilstrap ansvarig för strategifrågor hos Ericsson, och får tillika titeln Senior Vice President. Gilstrap har en gedigen finansbakgrund inom såväl telekom som närmast inom energisektorn.
Douglas Gilstrap har haft en rad topposter inom internationellt näringsliv, om än inte i de allra största bolagen. Närmast kommer han från Asia Pacific Exploration Consolidated, ett företag inom gas- och oljeletning som han grundade med två partner 2007 och där han haft rollen som finanschef.

Tidigare har det dock varit mest telekom för Gilstrap. Han var strategiansvarig och vd-rådgivare på den brittiska operatören Cable & Wireless, vd för finansnätföretaget Radianz (idag en del av brittiska BT), och först finanschef och därefter operativ chef på den franska operatören Equant, sedermera Orange. Han har tidigare även arbetat på flygkommunikationsbolaget Sita (varifrån Equant avknoppades) och i konsultbranschen, på KPMG.

Gilstrap har en ekonomexamen från University of Richmond, en MBA från Emory University och har gått en chefsutbildning på franska Insead.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus