JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Den tyska bilelektronikjätten Continental har beställt 800 000 GSM-antenner från svenska Smarteq, att användas på den brasilianska marknaden under de kommande fem åren.
I Brasilien finns en ny lag om spårning av fordon, införd av myndigheterna i ett försök att stävja ökningen av bilrån och fordonsstölder. Enligt denna lag måste alla nya fordon förses med spårningssystem.

Smarteq har utvecklat en dold GSM-antenn som Continental uppenbarligen tror kan uppfylla behoven för dessa spårningssystem. Det tyska bolagets brasilianska dotterbolag har beställt 800 000 antenner att leverera under en femårsperiod med början från hösten.

Och Smarteq tror att spårning av fordon kommer att bli en viktigare tillämpning i framtiden.

– Det blir allt vanligare, framförallt för mer exklusiva bilar och fordon med dyrbar last. Det är fortfarande främst försäkringsbolag och -organisationer som är drivande, men flera regeringar trycker på för att motverka fordonsbrott, säger Smarteqs vd Lars Ericson som förstås är glad över den nya storordern.

Affären gör också Smarteq till en av Continentals tre utvalda leverantörer av antenner, något Continental motiverar med att Smarteq har hög teknisk kompetens och höga ambitioner inom service, prestanda och kvalitet, samt väl fungerande leveranssystem.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)