JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 5 april 2020 VECKA 14
Forskningscentrat Radiocentrum Gävle har inlett ett samarbete med det japanska institutet Nict, National Institute of Information and Communications Technology. Syftet är att utbyta erfarenheter kring mätmetoder och lösningar för att karakterisera radiostörningar i industriella miljöer.
Radiocentrum Gävle driver sedan 2008 ett forskningsprojekt kallat ”Tillförlitlig trådlös maskin-till-maskin-kommunikation i elektromagnetiskt störda miljöer” som syftar till att förbättra tillförlitlighet och säkerhet för trådlös kommunikation i kritiska industritillämpningar.

En viktig del av projektet är att utveckla mät- och analysmetoder för att hantera de ofta höga nivåer av elektromagnetiska störningar som förekommer i dessa miljöer. Vid den internationella vetenskapliga konferensen IEEE EMC 2009 i Kyoto i juli presenterade projektet en ny metod för att karakterisera radiostörningar i industriella miljöer. Samtidigt inleddes samarbetet med Nict, som har arbetat med en liknande metod.

I projektet ingår förutom högskolan även Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), Åkerströms Björbo, Green Cargo, Agilent, Syntronic, SSAB Tunnplåt samt Stora Enso Kvarnsveden.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)