JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 22 september 2020 VECKA 39
Lundabolaget Flatfrogs, där entreprenören Christer Fåhreus är styrelseordförande, ska låta koreanska Kortek stå för tillverkningen av företagets 40-tums pekskärmar. Mer riskkapital skulle inte heller sitta fel, enligt nyhetsbrevet Rapidus.
Flatfrogs i Lund håller på att göra sig ett namn inom stora pekskärmar med möjlighet att peka på flera ställen, avsedda i första hand för spel-, restaurang och eventbranschen. Företaget har letat samarbetspartner inom flera områden och har nu för produktionen skrivit avtal med koreanska Kortek. Att starta egen produktion har aldrig varit aktuellt.

– Kortek har ett brett kunnande och kan göra de kundanpassningar som vi behöver för att nå en färdig produkt säger Flatfrogs vd Jonas Hedre till nyhetsbrevet Rapidus.

Tanken är att skärmarna ska börja säljas nästa vår. Till dess ska Flatfrogs helst också ha hittat en ny investerare, jämte Sunstone Capital som idag kontinuerligt skjuter till kapital.

– Gärna en av de större spelarna inom tryckskärmsindustrin för att nå en större marknad snabbare, säger styrelseordförnade Christer Fåhreus till nyhetsbrevet.

Dessutom letar bolaget distributörer. Hittills har kontrakt skrivits med sex företag.

Flatfrogs har under året anställt tio personer och har nu totalt 28 anställda. Bolaget grundades av Christer Fåhreus och Sunstone Capital genom att köpa upp danska Taktios Teknik. Vd Jonas Hedre har ett förflutet på Sony Ericsson, skriver Rapidus.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)