JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 23 september 2020 VECKA 39
De anställda vid Freescales halvledarfabrik i franska Toulouse har gått ut i en vild strejk i syfte att få bättre avgångsvederlag när fabriken ska läggas ner.
Omkring 75 procent av de cirka 800 anställda vid Freescales i Toulouse deltar i strejken. Fabriken, som gör krafthalvledare och strömförjningskretsar för främst bilindustrin, uppges vara helt blockerad. Endast lastbilar med leveranser till området släpps genom grindarna av de strejkande.

Strejken är inne på nionde dygnet. Syftet är, enligt en fackföreningsrepresentant som citeras i EE Times, att stärka kraven på "anständiga avgångsvederlag". Freescale berättade i april att man tänkte stänga denna fabrik och en liknande i Japan, och då minska personalstyrkan med 236 personer.

Tidigare har strejker förekommit även vid andra nedläggningshotade franska elektronikfabriker, den mest dramatiska sannolikt hos Molex i Villemur-sur-Tarn där bråk utbröt och en anställd skadades så illa att han behövde sjukhusvård.

En talesman för fackföreningen CGT säger till EE Times att de strejkande hos Freescale har planer på en demonstration tillsammans med de vid Molex och andra elektronikarbetare vars anställning är hotad.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)