JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 23 september 2020 VECKA 39
Enligt franska medier tänker Intel köpa Freescales nedläggningshotade verksamhet inom trådlös teknik i Toulouse. Men Freescale varken bekräftar eller dementerar uppgifterna.
Freescale berättade tidigare i år om sina planer på att lägga ner sin verksamhet i Toulouse, där man har 236 anställda inom forskning och utveckling och därtill en halvledarfabrik med cirka 800 anställda som bland annat producerar chips för bilelektronik. Ambitionen från Freescales sida var då att försöka hitta nya jobb åt samtliga varslade.

Uppgifter i tidningen Le Figaro, återgivna av nyhetsbyrån AFP, gör nu gällande att Intel lagt ett bud på delar av verksamheten, och tänker erbjuda FoU-jobb åt 53 av de 236 uppsagda FoU-anställda. Men när tidningen EE Times kontaktade Freescale för att få uppgifterna bekräftade så blev svaret "inga kommentarer".

Analytikern Will Strauss på Forward Concepts tror dock att det finns substans i uppgifterna. Han säger till EE Times att "Intel helt klart desperat vill komma tillbaka till mobilkretsområdet", om inte annat så för att öka takten i 3G-kapaciteten för det snabbväxande området MID, mobile internet devices.

Själva fabriken har dock Intel troligen inget intresse för. Den är en bit från senaste snitt, produktionen görs i 65 nm-teknik på 150 mm kiselskivor. Viktigaste produkten är power management-kretsar för bilelektronik. Vid fabriken genomfördes nyligen en vild strejk i syfte att förbättra avgångsvillkoren för de uppsagda (länk).
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)