JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chalmers LED-substrat får 2,3 miljoner
Chalmersavknoppningen Aluwave, som gör mönsterkortssubstrat för bland annat lysdioder, har tagit in 2,3 miljoner kronor i riskkapital.
Aluwave har utvecklat ett mönsterkortsmaterial kallat Alunat som har extremt hög förmåga att avleda värme, något som attraherar aktörer inom lysdiodsteknik. Värmeutvecklingen är en utmaning för lysdioden – om värmen den utvecklar inte leds bort försämras verkningsgraden och livslängden minskar. Aluwave har utvecklat ett antal kundanpassade lysdiodsmoduler till olika belysningsföretag för ändamålet.

För vidareutvecklingen behövs dock mer pengar, vilket företaget nu säkrat. Chalmers Innovaton Seed Fund, Innovationsbron och de tidigare ägarna går tillsammans in med 2,3 miljoner kronor.

– Pengarna kommer vi att använda till att förstärka bolaget med ytterligare resurser. Vi har fått förtroendet av flera företag inom belysningsbranschen att hjälpa dem vidareutveckla sina produkter med LED-teknik, säger Aluwaves vd Jonas Stålhandske i ett pressmeddelande.

De nya investerarna säger sig vara hoppfulla om företaget.

– Vi tror starkt på detta bolag och teamet bakom. Aluwave har en unik kompetens inom belysningslösningar, och LED-belysningar är ett område som växer kraftigt, säger Timo Lehes som är investeringsansvarig på Chalmers Innovation Seed Fund.
 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)