JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IPC:s ESD-utbildning på svensk DVD
Branschorganisationen IPC:s DVD-film om ESD-problematiken vid elektronikproduktion finns nu med svensk berättarröst. Filmen kan användas för utbildning med tillhörande certifiering.
– Vi har valt att översätta DVD:n till svenska eftersom vi har upplevt en stark önskan hos våra kunder att få använda den som kursmaterial för interna utbildningar, säger Per Edin på Scanditron.

DVD:n som är tvåspråkig (svenska/engelska) förklarar på ett pedagogiskt sätt allt det som operatörer i en elektronikfabrik behöver veta för att ha kontroll över statisk laddning och för att undvika kostsamma skador på komponenter och kretskort.

Filmen förklarar hur statisk elektricitet uppstår och hur statiska laddningar skadar komponenter. Vidare behandlar den ESD-säkra kläder och skor, ESD-säkra arbetsområden, eliminering av statiskt laddande material och aktiviteter liksom rätt hantering, lagring och transport av ESD-känsliga delar. DVD:n inkluderar även instruktörsguide, certifieringsprov och certifikat för elever med godkända provresultat.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)