JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cavium köper Montavista
Processorföretaget Cavium Networks köper Linuxleverantören Montavista Software för 50 mijoner dollar.
Montavistas flaggskeppsprodukt är en operatörsversion av Linux, Carrier Grade Linux, som använts i Caviums produkter sedan 2003, bland annat i kommunikationsprocessorfamiljerna Octeon och Octeon 2.

Hemelektronik, mobiltelefoner och hårda realtidssystem är några av Montavistas andra spetsområden.

Montavista stöder sedan tidigare Caviums Arm9-baserade processorfamilj Econa som används i bland annat hemnätsprodukter och videoprocessorn Purevu som används i hemelektronik.

Montavista kommer att verka i en egen avdelning inom Cavium.  Pressmeddelandet deklarerar att allting kommer att förbli sig likt för både Montavistas och Caviums nuvarande kunder: färdplanerna ligger kvar för båda företagen, Cavium kommer att fortsätta med svenska Enea och andra mjukvarupartners och Montavista kommer att fortsätta att stödja hårdvara från andra leverantörer än Cavium.

De två stora inbyggnadsprocessortillverkarna Arm och Mips ger köpet sin välsignelse i det pressmeddelande som annonserar affären. Affären ska fullbordas i december.

Montavista var sedan i juni den största fristående Linuxkonsulten, då den sex gånger större konkurrenten Wind River köptes av en annan processorleverantör – Intel.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)