JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lägsta viloförbrukningen

picLägsta viloförbrukningen

Med en strömförbrukning på bara 20 nA i det djupaste viloläget hävdar Microchip att man tagit fram världens i detta avseende strömsnålaste 16-bitarsstyrkretsen. Kretsarna har inbyggda funktioner för kapacitiv touch-kontroll.
Microchips senaste 16-bitars PIC-styrkretsar har enligt företaget världens lägsta strömförbrukning i viloläge, bara 20 nA i det driftläge som kallas ”deep sleep”. Man konkurrerar i detta avseende direkt med norska Energy Micros nylanserade 32-bitarskretsar (länk) som också kan nå ner till 20 nA, men då i ett driftläge kallat ”shutoff mode”.

Nykomlingarna är två familjer PIC24F, en med USB-koppling och en för allmänna tillämpningar som båda är utrustade med företagets egenutvecklade teknik för kapacitiv touch-kontroll kallad mTouch.

Kretsarna presterar 16 Mips, har 32 eller 64 kbyte Flash, 8 kbyte RAM, realtidsklocka och kalender, en 10-bitars AD-omvandlare och möjlighet att rekonfigurera de digitala in- och utgångarna via programvara. Kapslingen är 28-bens QFN, SOIC eller PDIP, eller 44-bens QFN eller TQFP.

Till kretsarna hör ett utvecklingskort som antingen kan fås som plug-inmodul eller, för USB-versionen, med USB-anslutning.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)