JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Forskningsbolaget Acreo får ny vd
Mårten Armgarth, som idag är försäljningschef på Acreo, tar över vd-posten från den 1 januari nästa år. Nuvarande vd Hans Hentzell blir arbetande styrelseordförande.
Vad har du för planer för Acreo?
– Egentligen oförändrade. Acreo ligger positionerad mellan akademi och industri. Det är en delikat balansgång där vi behöver vara akademiskt excellenta samtidigt som vi har en rejäl fot i industrin för att vara relevanta.

– En viktig del i vår roll är att fungera som språngbräda. Idag har vi runt 10 procents personalomsättning så det är ett oerhört effektivt sätt att sprida kunskapen.

– Av rent personligt intresse vill jag också stärka varumärket, vad vi står för. Det är viktigt både för att underlätta affärer och för att rekrytera personal.

Du har själv arbetat på Acreo i över tio år.
– Jag har en bakgrund som docent i fysik och var med och knoppade av Sensistor på 80-talet. Det jobbade jag med fram till början av 90-talet. Därefter jobbade jag som egen konsult.

– 1998 blev jag rekryterad av Hans Hentzell för att bygga upp dåvarande IMC:s verksamhet i Linköping som flyttades till Norrköping året därpå. Det arbetade jag med fram till 2001 då jag blev försäljningschef.

Vem tar över ditt jobb som försäljningschef?
– Vi har inte planerat för någon ny försäljningschef utan jag kommer att fortsätta i den rollen. De olika avdelningarna har resultatansvar och sköter en stor del av försäljningen själva, jag hjälper till med lite krångligare förhandlingar.

Under årens lopp har ni knoppat av ett antal bolag men på sistone har det varit ganska tyst?
– Vi försöker att inte knoppa av för tidigt men vi har ett par projekt som kommer att göra väsen av sig nästa år. Det är bland annat Fibertronixs i Hudiksvall som ska sälja specialfibrer. Där har vi anställt en kille från London som alla inom specialfiberbranschen känner. Sen är det ett par saker på gång med papperselektroniken i Norrköping där några av våra anställda är tjänstlediga för att dra igång verksamhet.

Acreos nuvarande vd Hans Hentzell blir styrelseordföranden, innebär det att du får honom som överrock?
– Jag ser inte honom som en överrock, jag har haft honom som chef sedan 1997, säger Mårten Armgarth och skrattar.

– Hans tar över som arbetande styrelseordförande och kommer att hjälpa till med strategisk försäljning.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)