JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei vann på Ericssons hemmaplan
Det blir kinesiska Huawei som får bygga Telenors och Tele2:s gemensamma LTE-nät som ska tas i drift nästa år. Ericsson snuvades därmed på sin egen hemmaplan.
– Huawei bidrar med hög teknisk kompetens och kostnadseffektivitet, båda avgörande i vår omfattande satsning på utbyggnaden av hela Sveriges 4G-nät. Tele2s kunder kommer att kunna ta del av kvalitativa och prisvärda mobiltjänster i samma hastigheter som många av dagens fasta bredbandsuppkopplingar, säger Tele2:s vd Niclas Palmstierna i ett pressmeddelande.

Målsättningen från Telenor och tele2 är att 99 procent av befolkningen ska ha tillgång till det nya nätet före utgången av 2013, med start i tätbebyggda områden. I utbyggnaden ingår även utökat antal basstationer för taltrafik i 2G/GSM med 30-50 procent, med förbättrad inom- och utomhustäckning i hela landet som resultat.

– Det är en tråkig förlust för oss eftersom vi gärna velat leverera det här LTE-nätet på vår hemmamarknad. I förhandlingarna gick vi så lågt i pris som vi kunde, men det räckte inte, säger Mikael Bäckström, chef för Ericssons marknadsområde Norden och Baltikum.

I januari nästa år avgör Teliasonera vem som blir leverantör av företagets LTE-nät. Just nu pågår utvärdering av Ericssons produkter i Stockholm och Huaweis produkter i Oslo.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)