JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Konkurrenter enas kring Android i hemelektronik
Normalt slåss de om vems processorkärna som är bäst. Men på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i januari, kommer de stå hand i hand och marknadsföra Googles operativsystem Android.

Mips Technologies och Tensilica har det gemensamma intresset att de vill se systemkretsar byggas kring Googles operativsystem Android. Företrädesvis ska dessa innehålla en Mips32k processorkärna och en Hifi2 Audio ljudsignalkärna från Tensilica.

Det är i alla fall vad de två företagen kommer att demonstrera som plattform på CES.

Några exempel på möjliga tillämpningsområden är elektroniska fotoramar, mobiltelefoner, HDTV-apparater, set-top-boxar och bluerayspelare.

Mips har ett partnerprogram med 17 medlemmar för sin vision om att sprida operativsystemet Android till ”uppkopplad multimediaelektronik”. För att det ska fungera krävs modifieringar av standard-Android.

”Android var ursprungligen avsett för för mobiltelefoner och dess funktionalitet matchar inte direkt kraven som ställs på konsumentelektronik som digtitalteve och settopboxar”, skriver Mips och Tensilica i ett gemensamt pressmeddelande.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)